PEMERGIAN TUAN GURU DATO’ NIK ABDUL AZIZ: IKRAM UCAP TAKZIAH

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) mengucapkan setinggi-tinggi takziah kepada isteri serta keluarga Almarhum Dato’ Bentara Setia Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat atas pemergian suami dan ayahanda tercinta ke rahmatullah pada malam tadi, 12 Februari 2015.

IKRAM juga mengucapkan setinggi-tinggi takziah kepada Presiden, pimpinan dan ahli-ahli PAS atas kehilangan Mursyidul Am PAS yang telah banyak berjasa.

Negara dan umat kehilangan seorang ulama besar dan pemimpin politik yang telah banyak memainkan peranan bagi membangunkan Islam serta politik yang matang di negara ini.

Ketabahannya melalui pelbagai zaman sepanjang sejarah hidupnya telah membuktikan bahawa almarhum seorang yang istiqamah dalam perjuangan bagi menegakkan Islam, kebenaran dan keadilan.

Ketabahannya melalui pelbagai ujian sepanjang memerintah negeri Kelantan selama lebih dua puluh tahun menginsafkan kita tentang kecekalan seorang Menteri Besar dalam mengharungi pelbagai fitnah dan ujian.

Semoga Allah Subhanahu wa Taala merahmati rohnya dan menempatkannya bersama para syuhada’ dan solehin.

Saya sendiri, bersama-sama pimpinan IKRAM Kelantan, akan mewakili IKRAM bagi menghadiri solat jenazah dan majlis pengkebumian di Kelantan pada pagi ini,

Leave a Reply